Karışık Sebze Kızartması

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Karışık Sebze Kızartması

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Yeni Üye Demet's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Karışık Sebze Kızartması



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    15 dakika

    Karışık Sebze Kızartması Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 3 kabak
    • 3 havuç
    • 1 kırmızı dolmalık biber
    • 1 sarı dolmalık biber
    • 2 yumurta
    • 1 su bardağı mısır un
    • Yarım su bardağı galeta unu

    Kızartmak için

    • Sıvıyağ
    • Tuz
    • Karabiber

    Karışık Sebze Kızartması Nasıl Yapılır?
    Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in kızartma tarifleri listesinden iyi bir seçim.
    Havuçları temizleyin. Kabakların uç kısımlarını kesin. Biberleri temizleyin. Hazırladığınız sebzeleri 1 cm’lik kalın çubuklar şeklinde kesin.
    Tuzlu suyu tencerede kaynatın. Havuçları ekleyip 1-2 dakika sonra biberleri ilave edin. 2 dakika bekleyip kabakları ekleyin. Hepsini orta ateşte 2 dakika haşlayıp süzün.
    Mısır unu ve galeta ununu bir kapta harmanlayın. Yumurtaları tuz ve karabiberle ayrı bir kapta çırpın. Sebzeleri önce yumurtaya sonra galeta unlu karışıma iyice bulayın.
    Yağı tavada kızdırıp sebzeleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Servis yapın.






Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •