Karışık Dolma

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Karışık Dolma

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Alpay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Karışık Dolma



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Karışık Dolma Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • Domates
    • Patlıcan
    • Dolmalık biber
    • Kabak

    İç harcı için

    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 çay bardağı pirinç
    • Yarım çay bardağı ince bulgur
    • 400 g orta yağlı kıyma
    • 2 soğan
    • 1 çay bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • 1 yemek kaşığı sumak ekşisi
    • Tuz
    • Nane
    • Kırmızı pul biber

    Sosu için

    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
    • 4~5 diş sarımsak
    • Yarım su bardağı su

    Karışık Dolma Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle domates ve biberleri yıkayıp baş kısımlarını kesin. Domatesleri alacalı bir şekilde soyun. Ortadan ikiye kestiğiniz kabak ve patlıcanların içlerini temizleyin.
    • İç harcı için; tereyağı, yıkayıp süzdüğünüz pirinç, kıyma, rendelediğiniz soğan, su, salça, sumak ekşisi, tuz ve baharatları geniş bir kasede karıştırın.
    • Hazırladığınız harcı sebzelerin içlerine paylaştırıp yayvan bir tencereye dizin. Üzerine, dolmaların yarısına gelecek kadar su ekleyip kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
    • Sosu için salça, su, nar ekşisi ve ezdiğiniz sarımsağı bir kasede karıştırın. Dolmaları ocaktan almadan önce üzerine sosu gezdirin ve 10 dakika daha pişirin.
    • Karışık dolmayı, cacık ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

    Karışık Dolmanın Püf Noktaları Nelerdir?

    • Dolma içindeki pirinçlerin çiğ kalmaması için, tarife başlamadan önce pirinçleri ılık suda bekletin.
    • Harcı sebzelere doldurmadan önce, marine edin. Sebzelerin içine sulu sostan dökerek lezzetini arttırabilirsiniz.
    • Sebzelerin içini doldururken pirinçlerin şişeceğini unutmayın. Bu yüzden harcı doldururken boşluk bırakmaya özen gösterin.
    • Dolmaların kurumaması için, piştikten sonra tencerenin kapağını aralık yapın ve soğumaya bırakın.
    • Tüm dolmaların eşit miktarda pişmesi için, tencerenin içine dikey bir şekilde yerleştirin.

    1 Porsiyon Karışık Dolma Kaç Kaloridir?

    • Standart malzemelerle hazırlanan 100 gramlık karışık dolma, yaklaşık 290 kaloridir. Vitamin ve mineral bakımından zengin olduğu için bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.







  2. Alpay üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •