Ağzı Açık (Peynirli)

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Ağzı Açık (Peynirli)

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Ağzı Açık (Peynirli)

    Kaç Kişilik: 8-10

    Hazırlama: 25dk

    Pişirme: 25dk


    Ağzı Açık (Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 su bardağı süt
    • 1 su bardağı su
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı şeker
    • Tuz
    • 1 paket yaş maya
    • Aldığı kadar un (Hamur toparlanır toparlamaz bırakın Çok yumuşak olacak)


    İç harcı için ;

    • Peynir (Evde tulum ezine biraz da normal peynirden vardı hepsini karıştırdım)
    • 1 adet yumurta (İç harcın içine koyuyoruz)
    • Maydanoz
    • Varsa az yeşil soğan (Olmasada olur)
    • Pul biber


    Ağzı Açık (Peynirli) Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle süt ile suyu biraz ılıtıp, toz şekeri de ekleyip mayayla karıştırıyoruz.
    2. Biraz bekledikten sonra diğer malzemeleride ekleyerek çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
    3. Mayalanması için 40 dk. kadar bekletiyoruz. Bu sırada iç harcımızı hazırlıyoruz.
    4. Hamurumuz mayalarından sonra (En az iki katına çıkması gerek)
    5. Biraz daha yoğurup tezgahta açıyoruz. Yuvarlak bir kapakla(Ben çaydanlık kapağı ile yaptım) hamurdan daireler kesiyoruz.
    6. Kestiğimiz her hamura iç harcımızdan koyup yayıyoruz.
    7. Kenarlarını görseldeki gibi kapatıp fırın tepsisine alıyoruz. Kenarlarına yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.



    Tarife Ait Diğer Resimleri











Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •