Halil İbrahim Sofrası Kebabı

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Halil İbrahim Sofrası Kebabı

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Alpay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Halil İbrahim Sofrası Kebabı



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    25 dakika
    Pişirme Süresi
    35 dakika

    Halil İbrahim Sofrası Kebabı Tarifi İçin malzemeler

    • 4-5 mantar
    • 1 havuç
    • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    • 100 gr kıyma
    • 1 dilim ekmek içi
    • 1 soğan
    • 6 milföy hamuru
    • 2 soyulmuş sosis
    • 1 yumurta sarısı
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kimyon

    Püre için:

    • 3 patates
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • 1.5 su bardağı süt
    • 1 çay kaşığı tuz

    Halil İbrahim Sofrası Kebabı Nasıl Yapılır?

    • Mantar ve havuçları haşlayıp incecik kıyın. Kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
    • Soğanı kıyın. Kıyma, ekmek içi, soğan, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaba alıp yoğurun. Köfte harcından küçük parçalar koparın.
    • Ortalarına mantarlı karışımdan ekleyip yuvarlayın. 
    • Patatesleri haşlayıp süzün. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin. Margarin, süt ve tuz ilave edip 5 dakika pişirin.
    • Milföy hamurunun üzerine hazırladığınız köfteleri çapraz şekilde dizin. Ortasına patates püresi ekleyin.
    • Sosisleri 2 şer santim uzunluğunda dilimleyip hamurun köşelerine birer tane yerleştirin. 4 milföy hamurunu da bu şekilde hazırlayın. 
    • Kalan 2 milföy hamurundan yarım santim kalınlığında şeritler kesin. Şeritleri milföylerin üzerine kafes şeklinde dizin ve yumurta sarısı sürün.
    • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

      Afiyet olsun.





  2. Alpay üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •