Balkabaklı Brüksel Lahanası

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Balkabaklı Brüksel Lahanası

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Alpay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Balkabaklı Brüksel Lahanası



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    15 dakika
    Pişirme Süresi
    40 dakika

    Balkabaklı Brüksel Lahanası Tarifi İçin malzemeler

    • 300 g balkabağı
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı
    • Tuz
    • 500 g Brüksel lahanası
    • 2 limonun suyu
    • Yarım çay bardağı yaban mersini kurusu
    • 1 çay bardağı pekan cevizi

    Balkabaklı Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?

    • Bal kabağını küp doğrayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiberle tatlandırın.
    • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kalan zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın.
    • Dörde böldüğünüz Brüksel lahanalarını ilave edip tuz ile tatlandırın. Lahanalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika soteleyin.
    • Limon suyu, balkabağı, yaban mersini kurusu ve pekan cevizini ilave edin. 6-7 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.





  2. 2 kişi bu gönderi için Alpay üyemize teşekkür etti:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •