Portakallı Mus

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Portakallı Mus

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Mete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Portakallı Mus



    Kaç Kişilik
    1 kişilik
    Hazırlama Süresi
    25 dakika
    Pişirme Süresi
    -

    Portakallı Mus Tarifi İçin malzemeler

    • 1 su bardağı portakal suyu
    • 2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
    • 4 yumurta sarısı
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 2 yaprak jelatin
    • 1 su bardağı süt kreması

    Süsleme için:

    • 2 portakal
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 8 çorba kaşığı su
    • Hindistan cevizi rendesi

    Portakallı Mus Nasıl Yapılır?

    • Portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir kapta kaynatmadan ısıtın. 
    • Yumurta sarılarını toz şekerle bir kâsede köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sıcak portakal suyunu azar azar yedirerek ilave edin.
    • Karışımı bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ateşten alıp yaprak jelatini ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırıp soğumaya bırakın.
    • Süt kremasını çırpıp soğuk karışıma yedirerek ekleyin. Hazırladığınız karışımı derin bir kalıba döküp buzdolabında katılaşıncaya kadar 3 saat bekletin.
    • Sekiz kaşık suyu 1 bardak toz şekerle kaynatın. Koyu bir şurup kıvamına gelince ateşten alın.
    • 2 portakalın kabuklarını soyup zarlarını çıkarın. Dilimleri sıcak şuruba atıp 5 dakika bekletin. Kevgirle ayrı bir tabağa alın.
    • Musu servis tabağına ters çevirin ve etrafını şurupta beklettiğiniz portakal dilimleriyle süsleyin. Hindistan cevizi serpip soğuk olarak servis yapın.





  2. Mete üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •