Mantar Turşusu

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Mantar Turşusu

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Mete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Mantar Turşusu



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    -

    Mantar Turşusu Tarifi İçin malzemeler

    • 500 gr kültür mantarı
    • 5 tane karanfil
    • 5 tane karabiber
    • 3 defneyaprağı
    • 1 yemek kaşığı kalın tuz
    • Yeteri kadar sirke

    Mantar Turşusu Nasıl Yapılır?
    Mantarları bol suda yıkayın. İçine 3 yemek kaşığı sirke eklediğiniz bol suda pişirin.
    Temiz bir kavanozun dibine karanfilleri, karabiberleri ve iki adet defne yaprağını aktarın. Üzerine mantarları sıkıca yerleştirin. Üzerini defne yaprağı ile kapatın.
    Salamurası için, kavanoza aktaracağınız suyun 3/1'i kadar sirke, tuz ve suyu bir kapta ısıtın. Tuzun erimesini sağlayın. Soğuduktan sonra kavanoza aktarıp kapağını sıkıca kapatın. Turşunuz bir gün sonra yenmeye hazırdır.




  2. Mete üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •