Patlıcanlı Lazanya

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Patlıcanlı Lazanya

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Esengül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Patlıcanlı Lazanya



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    35 dakika
    Pişirme Süresi
    40 dakika

    Patlıcanlı Lazanya Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 9 yaprak lazanya
    • 5 patlıcan
    • 200 gr kuşbaşı et
    • 1 soğan
    • 20 gr tereyağı
    • 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Beşamel sos için

    • 60 gr tereyağı
    • 2 su bardağı süt
    • 2 yemek kaşığı tepeleme un
    • Tuz
    • Rendelenmiş muskat

    Patlıcanlı Lazanya Nasıl Yapılır?
    Soğanı küp doğrayıp etlerle birlikte tencereye alın. Tereyağı ve üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
    Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve irice doğrayın. Tereyağını eritip unu ekleyin ve sararıncaya kadar kavurun. Karıştırarak azar azar sütü ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Tuz, rendelenmiş muskat ve patlıcanı ekleyip karıştırın. Etleri ilave edin.
    Fırın kabını yağlayıp yan yana üç lazanya dizin. Üzerine patlıcanlı harcın 1/3’ünü yayın. Kaşar peynirinden bir miktar serpiştirip üzerine lazanya dizin. Aynı işlemi tekrarlayın.
    En üste kaşar peyniri serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.




  2. 2 kişi bu gönderi için Esengül üyemize teşekkür etti:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •