Kuşbaşı Etli Pide

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Kuşbaşı Etli Pide

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Yeni Üye Demet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Kuşbaşı Etli Pide



    Kaç Kişilik
    8 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    25 dakika

    Kuşbaşı Etli Pide Tarifi İçin malzemeler
    Hamuru için

    • 4 su bardağı un
    • 1 su bardağı ılık süt
    • 40 gr yaş maya
    • 1 yumurta sarısı
    • 1 yumurta
    • 1 kahve fincanı tereyağı
    • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
    • Tuz

    İç malzeme

    • 400 gr kuşbaşı kuzu eti
    • 3 domates
    • 3 sivribiber
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • Yarım tatlı kaşığı tuz
    • Yarım tatlı kaşığı karabiber
    • 50 gr kaşar peyniri

    Kuşbaşı Etli Pide Nasıl Yapılır?

    • Mayayı ılık sütte eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu yoğurma kabına aktarın.
    • Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin.
    • Tereyağını tavada eritin ve kuzu etini ekleyin. Suyunu çekinceye kadar kavurun. Domates ve biberleri doğrayıp ekleyin.
    • Tuzla tatlandırıp etler yumuşayana kadar pişirin. Hamuru 8 parçaya ayırıp her birini oval şekilde açın. Harcı hamurların üzerine yayın.
    • Kenarlarını içe doğru kıvırın. Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı ve yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
    • Fırından almadan önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 2-3 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

    Kuşbaşı Etli Pidenin Püf Noktaları Nelerdir?

    • Hamurun kıvamını tutturabilmek için, mayayı ekledikten sonra ortalama 45 dakika bekleyin. Pide hamuru hazırlamanın püf noktalarını öğrenmek için mayalı pide hamuru tarifine göz atın.
    • Hamuru hazırlarken içine bir çay kaşığı toz şeker ekleyin. Bu sayede maya daha hızlı çözünecektir.
    • Hamura şekil vermeden önce biraz daha yoğurun. Ardından elinizle açın ve yassılaştırın.
    • Kullanacağınız kuzu etinin orta yağlı olmasına özen gösterin.
    • Harcı hamura yaymadan önce soğumasını bekleyin.

    1 Porsiyon Kuşbaşı Etli Pide Kaç Kalori?

    • Kuşbaşı etli pidenin bir porsiyonu, yaklaşık 250 kaloridir. Kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.






  2. 6 kişi bu gönderi için Demet üyemize teşekkür etti:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •