Gül Reçeli

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Gül Reçeli

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Aybüke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Gül Reçeli



    Kaç Kişilik
    0 kişilik
    Hazırlama Süresi
    40 dakika
    Pişirme Süresi
    1 saat 30 dakika

    Gül Reçeli Tarifi İçin malzemeler

    • 350 gr reçellik gül
    • 6 su bardağı toz şeker
    • 2.5 su bardağı su
    • 2 çorba kaşığı limon suyu

    Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

    • Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün.
    • Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin. Hafif ovup yarım saat bekletin.
    • Suyu ilave edip tencerenin ağzı açık olarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişirme sırasında oluşan köpüğü kevgirle alın.
    • Reçel kıvamına gelince tencereyi ateşten alıp soğutun. İyice soğuyan reçeli kavanozlara paylaştırın.

      Afiyet olsun.
      Kahvaltı sofralarını renklendirmek için kayısı reçeli tarifini notlarınıza eklemeyi unutmayın. 






  2. Aybüke üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •