Kabak Graten

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Kabak Graten

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Kabak Graten

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 25dk


    Kabak Graten Tarifi İçin Malzemeler

    • 3 adet kabak


    Beşamel İçin ;

    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1, 5 su bardağı süt
    • 1 tatlı kaşığı silme tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı toz pul biber
    • Yarım çay kaşığı zerdeçal


    Üzeri İçin Ve Ara Katman İçin ;

    • 1 kase rendelenmiş kaşar
    • Toz pul biber
    • Kuru fesleğen (isteğe bağlı)


    Borcam Zeminini Yağlamak İçin ;

    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı


    Kabak Graten Tarifi Yapılışı

    Öncelikle şunu belirteyim. Sebzelerin fazla ölmesinden pek hoşlanmadığımdan, kabakları haşlama işleminden geçirmedim. Diri kalmasını istemiyorsanız önce kabakları kısa bir süre haşlamanızı öneririm.

    1. Kabaklarımızı iyice yıkayıp çatalla çiziyoruz. İnce dilimler halinde kesip bir kenara alıyoruz.
    2. Uygun bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alıp kısık ateşte eritiyoruz.
    3. Unu ekleyip kavuruyoruz.
    4. Sütü ve baharatları da ekleyip baloncuklar çıkıp kıvam alana kadar pişiriyoruz.
    5. Orta boy bir borcamın zeminine 1 yemek kaşığı zeytinyağı döküp fırça yardımıyla yayıyoruz.
    6. İnce dilimler halinde kestiğimiz kabaklardan zemine diziyoruz.
    7. Tuz miktarını biraz fazla sevenler kabakları dizince üzerine tuz serpiştirebilir.
    8. Beşamel sostan alıp üzerine kaşık yardımıyla pay ediyoruz. Bir miktar kaşar serpiyoruz.
    9. Üzerine bir kat daha kabak dizip, tekrar beşamel sos ve kaşardan koyuyoruz.
    10. Üzerine toz pul biber ve isteğe bağlı olarak kuru fesleğen serpiyoruz. Ben hemen her tarifte çok sevdiğimden fesleğen kullanırım. Lezzet kattığını düşünüyorum.
    11. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 25 dakika) pişiriyoruz.
    12. Sıcak sıcak servis ediyoruz.


    Deneyenlere afiyet olsun.


    Tarife Ait Diğer Resimleri



















Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •