Etli Pazı Sarması

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Etli Pazı Sarması

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Yeni Üye Demet's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Etli Pazı Sarması



    Kaç Kişilik
    10 kişilik
    Hazırlama Süresi
    40 dakika
    Pişirme Süresi
    40 dakika

    Etli Pazı Sarması Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 30 haşlanmış taze pazı yaprağı

    İç malzeme için

    • 700 gr dana kıyma
    • 200 gr pirinç
    • 1 domates
    • 1 soğan
    • Yarım demet maydonoz
    • Yarım demet dereotu
    • Tuz ve karabiber
    • 5~6 yaprak taze nane

    Sos için

    • 4 domates
    • 1 soğan
    • 1 diş sarımsak
    • 150 gr tereyağı
    • 100 gr nar ekşisi
    • 30 gr domates salçası
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kuru nane
    • 300 gr yoğurt

    Etli Pazı Sarması Nasıl Yapılır?

    • İftar sofralarınız için harika yemek tarifleri. Kıymayı bir kaba alın. Domates, soğan, maydanoz ve dereotunu ince kıyıp ekleyin.
    • Tuz, karabiber ve ince kıyım naneleri de ekleyip iyice harmanlayın.
    • İç malzemeyi pazı yapraklarına sarın. Tencereye yanyana dizip üzerini geçecek kadar su ekleyerek pişirin
    • Sos için, soğan ve sarımsağı ince kıyıp tavada kavurun. Ufak doğranmış domatesi, domates salçasını ekleyip karıştırın.
    • Nar ekşisi, tuz, karabiber ve naneyi ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Ocaktan alın.
    • Servis tabağının ortasına sos, üzerine pazı sarmaları yerleştirin. İsteğe bağlı olarak yoğurt ile servis yapın.

    Dilerseniz, lorlu pazı tarifine de göz atabilirsiniz.




  2. The Following 2 Users Say Thank You to Demet For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •