Tepside Kebbe (Kobba, Kubba)

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Tepside Kebbe (Kobba, Kubba)

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Esengül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Tepside Kebbe (Kobba, Kubba)



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    25 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Tepside Kebbe (Kobba, Kubba) Tarifi İçin malzemeler

    • 1 su bardağı ince bulgur
    • Yarım su bardağı su
    • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
    • 400 gr kıyma
    • 2 soğan
    • Karabiber
    • Tuz
    • Kimyon
    • Tarçın
    • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
    • Tane karabiber
    • Yoğurt

    Tepside Kebbe (Kobba, Kubba) Nasıl Yapılır?
    Bulguru süzgece alıp soğuk su ile yıkayın. Soğanları rendeleyin. Kıyma, su, yağ, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Bulgur ile maydanozu ilave edin.
    Karışımı yağlanmış fırın kabına alıp bastırarak yayın. Bıçak ile baklava dilim şeklinde keserek ortalarına birer top karabiber yerleştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip yanında yoğurtla birlikte servis yapın.




  2. 2 kişi bu gönderi için Esengül üyemize teşekkür etti:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •