Bademli Tepsi Köftesi

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Bademli Tepsi Köftesi

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Alpay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Bademli Tepsi Köftesi



    Kaç Kişilik
    60 kişilik
    Hazırlama Süresi
    15 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Bademli Tepsi Köftesi Tarifi İçin malzemeler

    • 500 gr dana kıyma
    • 2 dilim bayat ekmek içi
    • 2 diş sarımsak
    • 1 soğan
    • Tuz
    • karabiber
    • 1 yumurta
    • 1 çay bardağı file badem
    • 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri

    Bademli Tepsi Köftesi Nasıl Yapılır?

    • Soğan ve sarımsakları soyup kıyın Ekmek içlerini ıslatıp ufalayın.Kıymayı yoğurma kabına alın.
    • Ufalanmış ekmek içi,kıyılmış soğan ve sarımsaklar,tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.
    • Isıya dayanıklı yuvarlak (22-25 cm çapında) bir tepsiyi yağlayın.Köfte harcını tepsiye elinizle bastırarak yayın.
    • Üzerine önce file badem sonra rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
    • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.Dilimleyip isteğe göre arpa şehriye pilavı, domatesli sos ve dilimlenmiş salçalık biberler servis yapın.

    Ana yemeklerin yanına çok yakışan kuşkonmazlı tepsi köfte tarifine göz atmayı unutmayın.




  2. Alpay üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •