Terbiyeli Ispanak Çorbası (Harika Bir Lezzet)

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Terbiyeli Ispanak Çorbası (Harika Bir Lezzet)

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Terbiyeli Ispanak Çorbası (Harika Bir Lezzet)



    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 15dk

    Pişirme: 15dk


    Terbiyeli Ispanak Çorbası (Harika Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 adet küçük soğan
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 200 gr ıspanak
    • 6 su bardağı su
    • Tuz


    Terbiyesi için:

    • 5-6 kaşık dolusu yoğurt(yarım kaseden biraz fazla)
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 adet yumurta sarisi
    • Bir kaç damla limon


    Üzeri için:

    • 2 kaşık tereyağ
    • 1 tatlı kaşığı pulbiber


    Terbiyeli Ispanak Çorbası (Harika Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı

    Merhabalar arkadaşlar, bugün harika bir çorba tarifim var. Havalar ne kadar sıcak olsa iftarda canımız çorba istiyor. ıspanak çorbası da hem harika bir lezzet, hem sağlıklı, hem de daha düşük kalorili ve hem de çok vitaminli bir çorba. Gelelim tarifimize😊

    1. Öncelikle küçük küçük doğradığımız soğanları sıvıyağda kavuruyoruz.
    2. Kısık ateşte yapalım ki soğanlarımız güzelce kavrulsun. Kıvama gelsin.
    3. Daha sonra küçük küçük doğradığımız ıspanakları ilave ediyoruz.
    4. Tekrar kısık ateşte ıspanaklarımızı kavuralım.
    5. Ispanaklar küçülünce ve iyice kavrulunca suyumuzu ilave edelim.
    6. Kaynamaya bırakalım.
    7. O esnada çorbamızın terbiyesini hazırlayalım.
    8. Yoğurt, yumurta sarısı, un ve bir kaç damla limon suyunu karıştıralım.
    9. Kaynayan çorba suyumuzdan biraz alarak terbiyemizi karıştıralım.
    10. Çorba kesilmesin diye bu işlemi yapıyoruz.
    11. Terbiyemizi ılıklaştırdıktan sonra çorbamıza ilave edelim.
    12. Kaynayıncaya kadar karıştıralım.
    13. 5 dakika kadar bu şekilde kaynatalım.
    14. Son olarak çorbamıza tuzu ilave ediyoruz.
    15. Tuzu kesinlikle en son ekleyin.
    16. Çorbanız kesilmesin.
    17. Son olarak üzerine kızdırdığımız tereyağına biraz pulbiber ekleyelim.
    18. Pulbiberi ekleyince ocaktan alalım.
    19. Çorbamızın üzerine dökelim. Çorbamız hazır. Afiyet olsun😊❤


    TAVSİYELER:
    Soğan iyice kavrulmalı ve erimeli. Yanmaması için kısık ateşte bu işlemi yapın.
    Terbiyemizi direkt eklemeyelim. Çorbanın kaynayan suyundan yavaş yavaş ekleyerek terbiyeyi ılıklaştırın.
    Tuzu kesinlikle çorbamızın bitimine yakin eklemeliyiz. Çorbamız kesilmesin.


    Tarife Ait Diğer Resimleri























  2. TosunPaşa üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •