Hasta Çorbası Tarifi

Rate This Thread:
Results 1 to 2 of 2

Thread: Hasta Çorbası Tarifi

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Hasta Çorbası Tarifi

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 30dk


    Hasta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler[*]1 kase didiklenmiş tavuk eti[*]2 su bardağı tavuk suyu[*]4 su bardağı sıcak su[*]1 kase kırılmış ince spagetti veya tel şehriye[*]Rendelenmiş zencefil (ceviz büyüklüğünde)[*]karabiber[*]tuz[*]1 diş sarımsak[*]2 yemek kaşığı sıvı yağ[/LIST]

    üzeri için;[*]Kıyılmış dereotu ve maydanoz[/LIST]

    terbiyesi için;[*]2 yemek kaşığı un[*]1 yumurta sarısı[*]yarım limon suyu[/LIST]

    Hasta Çorbası Tarifi Yapılışı
    Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı alıp irice rendelenmiş bir adet havucu hafifçe kavuralım.
    Rendelenmiş sarımsak ve rendelenmiş zencefili ekleyip 30 saniye kadar kavurmaya devam edelim.
    Ardından tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyelim. Kaynamaya bırakalım.
    Kaynadıktan sonra didiklenmiş tavuk etlerini ve kırdığımız ince spagettileri veya tel şehriyeleri ekleyelim. Ben bu çorbada makarna kullanmayı da seviyorum. Kullandığım makarna normal spagettinin biraz incesi, şehriyeye göre biraz daha ağıza geliyor içerken. Eğer yoksa normal spagetti makarna veya tel şehriye de kullanabilirsiniz.
    Şehriyeler çok hızlıca pişecektir. Onlar kaynarken terbiyesini hazırlayalım.
    Bunun için yumurta sarısı ve unu az su ile çözdürüp çırpalım. İçine bir de limon suyu ekleyelim.
    Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak pişen çorbaya ilave edelim.
    Birlikte 3-4 dakika kaynattıktan sonra tuzunu ayarlayalım ve karabiber de ekleyelim. Dilerseniz farklı pulbiber, nane veya kırmızı toz biber de kullanabilirsiz.
    Ocaktan almadan önce kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyip bi karıştıralım ve ocağı kapatalım. Bizim çocuklar yeşillikleri seçtiği için ben tencereye değil de sonradan kendi tabağıma ekliyorum.[/LIST]

    Not:

    • Zencefil yoksa kullanmak zorunda değilsiniz ama ben bu sıra az az da olsa bir şekilde yemeklere eklemeye çalışıyorum, özellikle zencefil çayını çok sık yapıyorum.
      Sarımsak sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz ama sarımsak çorbaya paça çorbası tadı verdiği için ben seviyorum.
      Çorbanın kıvamını ayarlamak için gerekirse sıcak su eklenebilir. Tavuk suyu miktarını da artırabilirsiniz.
      Bu çorba için evde hazırda tavuk suyu veya tavuk etiniz yoksa 2 adet tavuk butu haşlayıp yapabilirsiniz. Ama ben suyu daha güzel çıktığı için bütün tavuk haşlıyorum. Bulabilirseniz organik köy tavuğu ile hazırlayabilirsiniz.
      Zamandan kazanmak için önceden hazırlayıp tavuk etlerini didiklenmiş olarak ve tavuk suyunu da yine sızdırmaz buzdolabı poşetinde buzlukta saklayabilirsiniz.
      Bazen bütün tavuk haşlayıp tavuklu pilav yaptığımda ertesi gün kalan tavuk suyunu ve etleri de bu şekilde değerlendirebiliyorum. Umarım memnun kalırsınız, afiyet olsun :)


    Didiklenmiş tavuk eti ve tavuk suyu ile yapabileceğiniz bir diğer nefis çorba tarifi daha var, onu da şiddetle tavsiye ederim; Mısır unlu tavuk çorbası , bağlantıya tıklayıp o tarifi de defterinize ekleyin mutlaka :)


    Tarife Ait Diğer Resimleri































  2. The Following 3 Users Say Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

  3. Go to Thank YouDownload #2
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye Sonosmanli's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Sagolasin kardesim bu soguklarda gribe iyi gelir bol acılı ve limonla birlikte
    Hayatta en iyi yol bildigin yoldur


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •