Yumurtalı Brüksel Lahanası

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Yumurtalı Brüksel Lahanası

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Ferha's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Yumurtalı Brüksel Lahanası



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    25 dakika

    Yumurtalı Brüksel Lahanası Tarifi İçin malzemeler

    • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
    • 1 yemek kaşığı bal
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 2 diş sarımsak
    • Tuz
    • Karabiber
    • 600 g Brüksel lahanası
    • 4 dilim pastırma
    • 4 yumurta
    • 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri 
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kırmızı değirmen biber
    • Değirmen karabiber

    Yumurtalı Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?

    • Balzamik sirke, bal, zeytinyağı ve ezdiğiniz sarımsakları bir kasede karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Ortadan ikiye kestiğiniz Brüksel lahanaları ve iri doğradığınız pastırmaları yağlı kağıt serili fırın kabına yayın. Üzerlerine hazırladığınız karışımı gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. 
    • Fırından alıp küçük fırın kaplarına paylaştırın. Üzerlerine yumurtaları kırın. Parmesan peynirinin bir kısmını  serpip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Tekrar fırına verin ve yumurtalar pişinceye kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Fırından alıp kalan parmesan peynirini serpin ve sıcak servis yapın.





  2. The Following 2 Users Say Thank You to Ferha For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •