Erikli Pasta

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Erikli Pasta

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Mete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Erikli Pasta



    Kaç Kişilik
    8 kişilik
    Hazırlama Süresi
    -
    Pişirme Süresi
    -

    Erikli Pasta Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
    • 200 gr toz şeker
    • 4 yumurta
    • 85 gr kakao
    • 140 gr hazır kek unu
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 3 yemek kaşığı süt

    Krema için

    • 2 çay bardağı toz şeker
    • 3 su bardağı süt
    • 3 yemek kaşığı un
    • 15 gr tereyağı

    Üzeri için

    • 6 Anjelik erik
    • 2 yemek kaşığı toz şeker
    • 2 yemek kaşığı su

    Erikli Pasta Nasıl Yapılır?
    Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını şeker ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Kakao, kek unu ve kabartma tozunu harmanlayıp ilave edin. Son olarak süt ekleyip karıştırın ve hamuru 20 santim çapında kelepçeli kek kalıbına dökün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Krema için tereyağı hariç diğer malzemeleri tel çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Hafif fokurdamaya başlayınca tereyağını ekleyip ocağı kapatın ve ılınana kadar kabuk tutmaması için mikserle çırpın. Soğuyan keki enine ikiye kesin ve iki parçanın arasına ılık muhallebiyi yayın. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Şeker ve suyu tavaya alın. Şeker eriyip koyulaşmaya başladığında erik dilimlerini ekleyin ve karamelize olana kadar pişirin. Soğuduktan sonra pastanın üzerini süsleyip pudra şekeri serpin. Servis yapın.



  2. Mete üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •