Davut Çelebi

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Davut Çelebi

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Aybüke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Davut Çelebi



    Kaç Kişilik
    0 kişilik
    Hazırlama Süresi
    -
    Pişirme Süresi
    -

    Davut Çelebi Tarifi İçin malzemeler

    • 60 gr ince bulgur
    • 60 gr yarma buğday
    • 60 gr irmik
    • 1 iri soğan
    • Tuz
    • Kişniş
    • 1 yemek kaşığı domates salçası

    Davut Çelebi Nasıl Yapılır?
    Önceden ıslatılıp dinlendirilmiş bulgur, yarma buğday, irmik, tuz ve kişnişi karıştırıp yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp çay kaşığı ucu şekli verin. Hamurları geniş bir tencerede bol suda haşlayıp süzün. Soğanları ufak küp halinde doğrayın. Salçayı ekleyip koyu bir sos yapın. Sosu süzülmüş parçacıkların üzerine dökün ve harmanlayın. İsteğe göre sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis yapın.




  2. 3 kişi bu gönderi için Aybüke üyemize teşekkür etti:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •