Zencefilli Bal Kabağı Köftesi

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Zencefilli Bal Kabağı Köftesi

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Mete's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Zencefilli Bal Kabağı Köftesi



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    20 dakika

    Zencefilli Bal Kabağı Köftesi Tarifi İçin malzemeler

    • 600 g bal kabağı
    • 1 soğan
    • 6 yemek kaşığı galeta unu
    • 1 yumurta
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı toz zencefil
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kimyon
    • Kırmızı pul biber 

    Kızartmak için

    • Ayçiçek yağı 

    Üzeri için

    • Taze tarhun 

    Zencefilli Bal Kabağı Köftesi Nasıl Yapılır?

    • Bal kabağı ve soğanı rendenin iri tarafı ile rendeleyip geniş bir kaseye alın. Galeta unu, yumurta, kabartma tozu, toz zencefil, tuz ve baharatları ilave edip iyice yoğurun.
    • Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayarak top köfteler yapın. 
    • Ayçiçek yağını bir tavada ısıtın ve bal kabağı köftelerini kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
    • Yağını çektirdiğiniz köfteleri bir servis tabağına alın. Taze tarhun yaprakları ile süsleyerek servis yapın. 

    Sebze ile hazırlayabileceğiniz nefis karnabahar köftesi tarifine mutlaka göz atın.




  2. The Following 3 Users Say Thank You to Mete For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •