"THY, bagaj hakkı kararını düzeltti”

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: "THY, bagaj hakkı kararını düzeltti”

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye hOrOz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart "THY, bagaj hakkı kararını düzeltti”

    BASIN AÇIKLAMASI

    "THY, bagaj hakkı kararını düzeltti”

    Türk Hava Yolları’nın dış hat uçuşlarında bagaj hakkını “tekparçada 23 kilo” olarak değiştirmesi Avrupa ülkelerindeki vatandaşlarıntepkisine neden olmuştu. Gelişme karşısında girişimlerde bulunanİstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu BaşkanıMustafa Yeneroğlu, “Vatandaşların haklı tepkisine kulak veren THYaldığı son kararla; Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya,İsviçre ve Danimarka’dan yapılan uçuşlara istisna getirmiştir. Böylecebu ülkelerden gelen yolcular için serbest bagaj ve 30 kg yük hakkıuygulaması devam edecektir. Yeni karar için Türk Hava Yolları yönetimive genel müdürlüğüne teşekkür ederim” dedi. Yeneroğlu şunları ifadeetti:
    “Türk Hava Yolları, 1 Temmuz’dan itibaren dış hat uçuşlarında,ekonomi sınıfı bagaj hakkını çok parça ve 30 kilogramdan, tek parça 23kilograma düşürme kararı almıştı. Düzenleme, Avrupa’da yaşayanvatandaşlarımızın haklı tepkisiyle karşılaşmıştı. Yıl boyunca iki ülkearasında gidip gelen diasporamız için uygulanabilir olmaktan çok uzakolan bu düzenlemenin, mağduriyete neden olacağı açıktı.
    Hava taşımacılığında milli gururumuz olan THY de bu kapsamdavatandaşlarımızdan gelen şikâyetlere kulak verdi. THY aldığı sonkararla, diasporamızın yoğun olarak yaşadığı; Almanya, Fransa, Hollanda,Belçika, Avusturya, İsviçre ve Danimarka’dan gelen veya giden yolculariçin eski uygulamanın geçerli olacağını açıkladı. Yani bu ülkeyolcularına tanınan bagaj hakkı; 30 kg ve çok parça olmaya devamedecektir.
    THY yönetimi ve genel müdürlüğüne bu ülkelerdeki vatandaşlarımız için gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür ediyorum.”
    Not: THY, 30 kg yük ve serbest bagaj hakkı uygulanacak ülkeleri ilkönceAlmanya, Fransa, Hollanda, Belçika, İsviçre ve Danimarka olarakaçıklamış, bu ülkelere daha sonra Avusturya’yı da eklemiştir.


    http://www.mustafayeneroglu.com/yene...rini-duzeltti/




Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •