Aracınızın TÜV süresini mutlaka kontrol edin

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Aracınızın TÜV süresini mutlaka kontrol edin

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Banlama Ustası karam82 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Aracınızın TÜV süresini mutlaka kontrol edin


    Trafiğe çıkan araçların “araç muayenesini” (TÜV) yaptırmaları ve geçerlilik süresine dikkat etmeleri çok önemli. Yurtdışında yaşayanların, Türkiye’ye karayolundan seyahat etmeleri halinde bu sürelerin önemi daha da artıyor. Çünkü siz Türkiye’deyken TÜV süresinin geçmesi ciddi sıkıntılara yol açabiliyor.

    TÜV süresinin siz Türkiye’deyken bitmesi durumunda aracın Türkiye’den tekrar muayeneden geçip yeni süre alınmasına izin verilmiyor. TÜV süresi geçen bir araçla trafiğe çıkılması ise Türkiye’de yasak. Bunu yapanlara para cezası uygulanıyor. Bu durumda sizin aracınızı en kısa zamanda yaşadığınız, yani aracın kayıtlı olduğu ülkeye götürüp muayenesini yaptırmanız gerekiyor.

    Bunu yapmadığınız taktirde ve süresi geçmiş bir araçla trafikte dolaşmaya devam ederseniz karşısına ciddi sorunlar çıkabilir. Birincisi yaşadığınız ülkeye geri döndüğünüzde bağlı bulunduğunuz makamlardan para cezası alabilirsiniz. İkincisi ise araç herhangi bir kazaya karıştığında sigorta TÜV süresi geçtiği için masrafları ödenemeyebilir. Kazanın, aracın bakımı yapılmamasından kaynaklanan teknik bir eksikten dolayı meydana geldiği tespit edilirse başınız ağrıyacaktır.

    (A,GŞ)









Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •