Bulgaristan’dan sevindirici haber geldi

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Bulgaristan’dan sevindirici haber geldi

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Banlama Ustası karam82 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Bulgaristan’dan sevindirici haber geldi


    Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın Türkiye-Bulgaristan sınırındaki çalışmalarla ilgili sevindirici haberini dün duyurmuştuk (buradan okuyabilirsiniz). Bakan Pekcan ayrıca, Bugaristan tarafındaki yenilikleri de açıkladı:

    -Kapı yoğunluğunu belirleyen önemli bir unsur da karşı kapının da aynı hızla çalışmasının garantilenmesidir. Kasım ayında Bulgaristan’a gerçekleştirdiğimiz ziyarette de Kapıkule-Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda Türkiye’den çıkış yönündeki tır sahasında peron sayısını 8’den 10’a çıkarma yönündeki taleplerimizi iletmiştik.

    -Bulgaristan’da yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Kapıkule’nin karşı kapısı Kapitan Andreevo gümrük kapısında girişler 8 perondan 10 perona çıkmıştır. Devreye giren 2 peron ile birlikte, 2017 ortalaması 750-800 tır olan ve son 3 ayda ortalama 950 tıra ulaşan günlük Kapıkule tır çıkış sayımızın 1250 tıra çıkmasını bekliyoruz.

    -Kapı yoğunluğu, ticaret erbabının hafta sonları çıkış yapma talebi sebebiyle Cuma-Pazar arası çok yüksekken, hafta içi düşük seviyelerde seyretmektedir. Talebin hafta içine çekilebilmesi, sıkıntıyı büyük oranda çözecektir. Ancak şu anda mevcut iş modelleri sebebiyle bu tarz planlama değişiklikleri, ticaret erbabı tarafından devreye alınamamaktadır.

    -İhracatçılarımızı rahatlatma, ticareti kolaylaştırma ve “en kolay ve en güvenilir ticaretin adresi” olma misyonuyla, tüm kamu ve özel sektör paydaşlarının dahil olduğu bir Kapıkule Çalışma Grubu oluşturulmuş ve Kapıkule Eylem Planı hazırlanmıştır. Türkiye ve Bulgaristan olarak devreye alınan bu kapsamlı çalışma gruplarının sonuçlarını en yakın sürede göreceğimize inanıyoruz. “

    (A)











Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •